Hozzávalók kb. 5 literhez:

  • 2,5 liter Villányi Portugieser
  • 1 liter Szekszárdi Kékfrankos
  • 15-20 dkg cukor
  • 5-6 alma
  • 4-5 bio narancs
  • 2 bio citrom
  • 50 dkg méz
  • 10-12 szem szegfűszeg
  • 2-3 darab fahéj („fél ujjnyi”)
  • pezsgő (opcionális)

Egy nagy lábosban felteszünk forrni 1 liter vizet a cukorral, a meghámozott, negyedelt almákkal, a karikára vágott naranccsal és citrommal meg a fűszerekkel.

Ha összeforrtak, egy kicsit visszahűtjük és beleöntjük a borokat.

Innentől forralni már nem szabad, tartsuk 80-90 °C-on!

Mehet bele a méz, ízlés szerint még szegfűszeg és fahéj. Kb. fél óra múlva fogyasztható, de ha türelmesebbek vagyunk, még finomabb.

Fogyasztás előtt beleönthetünk még egy üveg pezsgőt is.