Hozzávalók:

  • 4-6 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • fél fej vöröshagyma
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 3-4 ek borecet (vagy balzsamecet)
  • 6-8 ek olivaolaj
  • 1 tk kristálycukor
  • bors
  • díszítéshez: bazsalikomlevél
  1. Megtisztítjuk a hozzávalókat.
  2. Az uborka negyedét félretesszük, a többi hozzávalót kb. 3 dl vízzel összeturmixoljuk.
  3. A félretett uborkát apróra kockázzuk.
  4. Hűtőbe tesszük és 12-24 órán keresztül hagyjuk összeérni az ízeket.
  5. Szükség esetén vízzel hígíthatjuk, sózhatjuk, borsozhatjuk még.
  6. Hidegen tálaljuk, uborkakockákkal és bazsalikommal díszítve (elhagyható).